EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Втора ИТ компания на БФБ София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втора ИТ компания на БФБ София

mail13:05 | 01.12.2016прегледи 1902 коментарикоментари 0


 ИТ компанията Алтерко АД стартира на БФБ –София търговията с акции на дружеството. Размерът на емисията е 1 500 000 лева и съответства на броя акции, като всяка акция е с номинална стойност 1 /един/ лев. Книжата на Алтерко се търгуват под борсов код А4L.

Алтерко е българско холдингово дружество, което предоставя мобилни услуги с висока добавена стойност в над 15 страни от Европа, Азия и Америка. За компанията работят над 90 специалисти в офисите й България, Румъния, Македония, Сърбия, Косово, Унгария, Германия, Сингапур, Малайзия и САЩ. Алтерко планира с набраните средства от първичното публично предлагане да продължи да инвестира основно в разработване на иновационни продукти и услуги.

„ИТ индустрията е един от секторите, които се развиват най-динамично и са сред двигателите на икономическия растеж на страната ни. Борсата активно подпомага този процес и листването на Алтерко в този момент потвърждава, че усилията, които полагаме са в правилната посока. Убедени сме, че капиталовият пазар дава отлична възможност за привличане на средства за инвестиции в технологични иновации и ще сме свидетели и на следващи листвания от сектора.“, каза Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ-София.

IPO-то на Алтерко е второто на ИТ компания за близо година, след като почти по същото време през 2015 г. успешно IPO на Българска фондова борса реализира софтуерния разработчик Сирма Груп Холдинг.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg