EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Втечнен газ от Грузия за България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втечнен газ от Грузия за България

mail14:48 | 03.03.2010прегледи 742 коментарикоментари 0


Възможности за доставка на компресиран природен газ за България са дискутирали в София икономическият министър Трайков и грузинският министър на енергетиката Александре Хетагури.
Министър Хетагури декларирал готовността на Грузия да участва в обсъждането за доставка на природен газ от Азербайджан за България и в постигането на договореност още до юни тази година. Грузинската страна има готовност да завърши до края на 2010 г. строителството на
допълнителна отсечка от 30 км, която ще свърже нейната газопреносна система с пристанището в Супса. Това ще даде възможност за увеличаване на капацитета за пренос с още 3 млрд. куб. метра и ще позволи извършването на доставки на компресиран природен газ от Грузия за България.
За целта трябва да бъда изграден и терминал за компресиране на природен газ на пристанището в Супса, което е заложено в инвестиционната програма на грузинското правителство.
Трайков и Хетагури се договорили да продължат разговорите по проекта между двете страни през втората половина на този месец.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg