EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

В.Таньов се връща в Агенция „Митници”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В.Таньов се връща в Агенция „Митници”

mail14:10 | 12.08.2014прегледи 1219 коментарикоментари 0


Министърът на финансите Румен Порожанов освободи Павел Тонев от поста директор на Агенция „Митници" и назначи Ваньо Танов, който има качествата и опита за заемане на тази длъжност.

Смяната на ръководителя на агенцията се налага поради отчетеното изоставане на приходите, администрирани от АМ. Предвид краткото време до края на бюджетната година е наложително да се предприемат спешни и адекватни мерки за подобряване на качеството на работата на Агенция „Митници", включващи ефективен контрол върху акцизните стоки, засилване на борбата с контрабандата и постигане на по-добра ефективност на взаимодействието с органите на НАП и МВР, които да доведат до повишене на събираемостта на приходите.

Ваньо Танов беше директор на Агенция „Митници" от 6 август 2009 г. до 22 август 2013 година. Под негово ръководство в агенцията бяха въведени положителни практики, водещи до нарастване на ефективността на работата на администрацията при прилагане на митническото и данъчно законодателство и до повишаване на събираемостта на приходите.

Ваньо Танов е роден на 22 септември 1958 г. в Монтана. Завършва математическа гимназия и се дипломира през 1981 г. като инженер във ВИММЕС (Русенски университет "Ангел Кънчев"). От 1985 до 2007 г. Ваньо Танов работи в системата на МВР, като преминава през всички длъжности от оперативен работник до генерал-майор. Многократно е награждаван и повишаван предсрочно. С указ на президента през 2004 г. е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР. През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" (по-късно ГДБОП) в МВР. През юли 2007 г. подава оставка.

Завършил е курс за ръководни кадри в Академията на МВР, специализирал е в Сикрет сървиз (САЩ) и Кралство Нидерландия, участвал е в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията.

Женен, с двама сина.

Източник: МФ

/обновена/
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg