EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Връзки на якудза с финансови групи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Връзки на якудза с финансови групи

mail11:00 | 11.11.2013прегледи 838 коментарикоментари 0


Японските власти започнаха мащабна проверка на трите водещи финансови групи в страната - Мицубиши (Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ), Мидзухо файненшъл груп (Mizuho Financial Group) и Сумитомо Мицуи, която трябва да установи дали те са имали връзки с организираната престъпност, предаде ИТАР-ТАСС.
Инспекторите от японската Агенция за финансови услуги ще проверят холдинговите компании и банките, влизащи в тези групи. Проверката трябва да покаже доколко ефективно ръководството на корпорациите контролира дейността на подчинените си на местно равнище, които биха могли по собствена инициатива да имат връзки с организираната престъпност.
Регулаторът започва инспекциите, след като бе съобщено, че председателят на банковото подразделение на Мидзухо подава оставка, а високопоставени ръководители ще трябва да платят глоби заради отпуснати заеми на обща стойност 200 милиона йени (2 милиона долара) на престъпни групировки, известни в страната като якудза. Проверки, проведени по-рано, показаха, че финансирането е извършено по грешка и няма характер на съзнателен сговор с якудза. Сегашната инспекция трябва да посочи дали този извод е правилен. В Япония повечето традиционни групи якудза съществуват открито, но имат особен юридически статут, поставени са под полицейски надзор и са лишени от редица права, включително в сферата на финансирането, отбелязва ИТАР-ТАСС.
 


Тагове: якудза, финанси
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg