EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Времето: Слънчево & топло днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Времето: Слънчево & топло днес

mail10:41 | 30.03.2016прегледи 1378 коментарикоментари 0


Днес ще преобладава слънчево време. След обяд ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България – до умерен вятър от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са предимно между 17° и 22°.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

През следващите два дни ще преобладава слънчево време, в петък с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е предимно слаб, от югозапад. Температурите ще се повишат още и в петък минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните – между 23° и 28°. В събота от север ще прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи, на места ще превали и прегърми. Дневните температури ще се понижат.

Времето по Черноморието

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен вятър от запад. Максималните температури ще са 17° – 19°. Вълненитето на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е около 10°.

Времето в планините

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

В Европа

На места в Западна и Централна Европа отново ще превалява дъжд, в Шотландия – сняг. Дъжд ще превали и в южните райони на Норвегия и Швеция, на север валежите ще са от сняг. Дъждът във Финландия ще премине в сняг. Дъжд и сняг ще вали в северната половина от Европейска Русия, на юг ще е почти без валежи. Над по-голямата част от Южна Европа ще бъде предимно слънчево; превалявания от дъжд ще има само в Португалия и в крайните северозападни райони на Испания.

Над по-голямата част от Балканите облачността ще намалее до незначителна. Временни увеличения на облачността ще има през деня над северните райони. Температурите ще се повишат.

Източник: БНТ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg