EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Времето и пътната обстановка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Времето и пътната обстановка

mail09:45 | 29.01.2014прегледи 802 коментарикоментари 0


Жълт код е обявен за осем области на Североизточна и Източна България заради силен вятър и снеговалежи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Предупредителният код за потенциално опасно време ще е в сила за областите: Търговище, Шумен, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Варна и Бургас. В тези области ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Ще вали сняг, предимно интензивен и ще се образуват преспи.

По крайбрежието валежите ще са от дъжд и сняг, ще има условия и за поледици. Във вътрешността на областта валежите ще са от сняг, ще се образуват преспи.

Минималните температури ще са от около минус 8° в Северозападна България до 1-2° по Южното Черноморие. Максималните - предимно между минус 5° и 0°, в крайните югозападни райони до 6°-7°. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за януари.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен, по билата до силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Пътната обстановка

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Сняг вали в цялата страна.

Остава затворен пътят Царево – Резово заради заливане на пътното платно от водите на придошлата река Велека.

Товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета по републиканската пътна мрежа в област Кърджали, предупредиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Нормализирана е ситуацията в област Силистра, където е отпаднала забраната за движение на тежкотоварни автомобили.

Близо 200 ТИР-а изчакват в района на Дунав мост, за да преминат през граничния пункт. Движението през съоръжението протича нормално, казаха от Гранична полиция в Русе. Само за едно денонощие през КГПП "Дунав мост" са преминали почти 950 тежкотоварни камиони. Опашките около Дунав мост се образуваха след като през уикенда, заради усложнената зимна обстановка в Румъния, граничния пункт остана затворен за ТИР-овете.

Републиканските пътища в Добричка област са заснежени, но няма въведени ограничения. В целия регион вали сняг, а в община Крушари духа силен вятър, съобщават от Областното пътно управление. От пътното управление апелират към шофьорите да тръгват на път с оборудвани за зимните условия автомобили и да управляват внимателно.

В община Добричка са затворени за движение отсечки от главен път до селата Дряновец и Алцек, информира дежурният в Областния съвет по сигурност. Няма достъп и до селата Рогозина и Снягово в община Генерал Тошево. В общините Балчик, Добрич, Тервел, Шабла, Каварна пътищата са проходими при тежки зимни условия.

В Каварненския регион без ток са селата Българево и Било, а с частично захранване - Топола, Божурец и Раковски. Няма вода в село Малина, община Генерал Тошево, и в каварненските села Топола, Божурец и Раковски, посочват от Областния съвет по сигурност.

Пристанище Варна е затворено заради силния вятър. Забраната е за всички портове и канали. В района на пристанището духа вятър със скорост 11,2 м/с и пориви до 14 м/с, информират от Ръководство на корабния трафик.

Летище Варна функционира нормално. Няма отменени полети заради атмосферните условия.

Няма въведени ограничения за движение по пътищата във Варненско, съобщават от Областното пътно управление. Шосетата в областта са мокри, на места заснежени, обработени и проходими при зимни условия.

Пътищата в Кюстендилско са проходими при зимни условия, няма затворени пътища в областта. Навсякъде се почиства и опесъчава. Машините работят в критичните участъци в района на Конявската планина, където се разпръскват химикали, против замръзване. Няма сигнали за аварирали автомобили. Нормален е и трафикът в района на двата гранични пункта "Гюешево" и "Олтоманци".

Републиканските пътища в Русенска област са проходими при зимни условия. Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по пътя Русе-Бяла, поради снегопочистване.

Движението по републиканската пътна мрежа в Шуменско се извършва при зимни условия, няма въведени ограничения. Това съобщиха от Областно пътно управление. Пътищата са леко заснежени, но обработени, като 20 пътнопочистващи машини продължават работа.

От пътното ведомство съобщиха, че е получен сигнал за закъсал автобус по пътя за село Ветрище. Превозното средство е отбило, за да премине друг автомобил, след което е затънало в пряспа. В момента машината се изтегля, допълниха от пътното управление. В Шуменска област времето e облачно, вали силен сняг. Духа североизточен вятър, който създава условия за навявания.

Котленският проход е затворен за движение за товарни автомобили над 10 тона, заради обилен снеговалеж. В Търговищка област всички останали пътища са проходими при зимни условия./Дарик
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047