EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Враца пример за иновативна община

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Враца пример за иновативна община

mail18:00 | 01.10.2018прегледи 911 коментарикоментари 0


В рамките на Национален форум за споделяне на добри практики бе представен опитът на Община Враца в две направления - управление на човешките ресурси и системата за видеонаблюдение.

Интерактивният продукт „От иновации към промяна - опитът на Община Враца“ представи д-р Вероника Стоилова - консултант проекти в местната администрация. „С цел постигане на по-добри резултати в дейността на експертите, през последната година се проведоха изследвания за мотивацията на служителите в Община Враца. Направените анализи и препоръки допринесоха за превръщането на администрацията в прозрачен орган на местно самоуправление, а експертите - в мотивирани хора, активно участващи в разрешаването на проблемите на гражданите“, заяви Стоилова по време на презентацията.

Второто иновативно направление, с което беше представена Община Враца е системата за видеонаблюдение. Представителите на други общини от страната се запознаха с внедрения софтуер, с 36 камери, който гарантира обществения ред. „Желанието на кмета Калин Каменов е видеонаблюдението във Враца да се разширява, като бъдат обхванати не само ключови кръстовища и обекти в града, но и 22-те населени места в общината. Амбицията на управленския екип е Враца да се превърне в „умен“ и модерен град, с безопасна и комфортна за живущите градска среда“, допълни Вероника Стоилова.

На националния форум бяха представени нововъведения и на други администрации в България. Участниците дискутираха Стратегията за иновации и добро управление, съвместно с представители на Съвета на Европа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg