EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Враца и Монтана в снежен капан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Враца и Монтана в снежен капан

mail11:00 | 30.12.2014прегледи 1206 коментарикоментари 0


Снегонавявания и аварирал ТИР затвориха пътища в областите Враца и Монтана.

Военнослужещи от военното формирование 54 990 – Враца тази нощ извлякоха девет автомобила с хора, закъсали в снежните преспи, съобщи пресцентърът на Министерство на отбраната. Между 22.00 часа на 29 декември и 03.00 часа на 30 декември девет военнослужещи, с 2 специализирани автомобила, оказаха помощ на коли, закъсали в снежните преспи по пътя Враца – Оряхово в района на селата Борован и Алтимир. Действията им бяха ръководени от командира на формированието подполковник Георги Крайнов.

Над 830 специализирани машини минават през основните пътища по 1-ви, 2-ри и 3-ти клас. Това съобщи за “Денят започва” Георги Златев от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Единствено в северозападните райони – Видин, Враца, Монтана, Плевен и Ловеч – остават затворени третокласните пътища. Очаква се до края на деня да бъде възстановено движението по тях. От Агенция “Пътна инфраструктура” апелираха гражданите да пътуват с автомобили, оборудвани за зимни условия, и да спазват забраните за влизане в труднопроходими пътища.

Преди да тръгнете на път, се информирайте за пътната обстановка на телефон 0700 13020 и на сайта на агенцията api.bg.

Oт 14:00 до 20:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква през празничните дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.
Ограниченията важат само по участъците от републиканската пътна мрежа както следва:
• автомагистралите, с изключение на участъка Харманли - ГКПП „Капитан Андреево“ от автомагистрала „Марица“;
• път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 етапна връзка на ЛОТ 1 на автомагистрала „Струма” при п. в. Дупница Север - ГКПП „Кулата”;
• път I-4;
• път I-5 Русе - Велико Търново;
• път I-8 Пловдив - Харманли;
• път I-9 Дуранкулак - Варна;
• път I-9 Варна - Бургас;
• път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
• път II-18 Околовръстен път София, участък „Южна дъга“ от км 26+100 до км 62+007;
• път II-86 Пловдив - Смолян;
• път II-99 Бургас - Царево.
Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
Същите ограничения ще бъдат въведени и в навечерието на Новогодишните празници. На 4 януари 2015 г. - последният почивен ден, от 14:00 ч. до 20:00 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определените направления от републиканската пътна мрежа.
Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват указанията на „Пътна полиция“.

От 1 януари до края на ноември 2014 г. в дейности по оказване на помощ на населението са участвали 103 формирования за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия. Проведени са 153 мероприятия, в които са участвали 1690 военнослужещи и цивилни служители и 411 единици техника допълва Министерство на отбраната.
Общо при изпълнение на задачи по оказване на помощ на населението до 30 ноември 2014 г. са изразходвани 519 747,65 лв.
В изпълнение на мисията „Принос към националната сигурност в мирно време“ модулните формирования в Българската армия изпълняваха задачи, свързани с оказване на помощ при преодоляване на последиците от наводненията, оказване на помощ на населението в тежките зимни условия, авиомедицинска евакуация и транспортиране на екипи и органи за трансплантация, търсене и спасяване на бедстващи хора, разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси, гасене на пожари и др.
 


Тагове: сняг, пътища
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg