EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Волф Тайс и Kreston BulMar представиха идеи за данъците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Волф Тайс и Kreston BulMar представиха идеи за данъците

mail16:48 | 29.09.2010прегледи 3639 коментарикоментари 0


Правна кантора Волф Тайс и консултантска компания Kreston BulMar събраха членове на българската бизнес общност за дискусия на широк кръг от актуални бизнес тенденции - от данъчно структуриране до инвестиране в чужбина.
Международната правна кантора Волф Тайс и консултантската компания Kreston Bulmar представиха своите знания и ноу-хау по темата, както и информация по актуални данъчни въпроси, стратегии, инструменти и техники за управление на успешен бизнес.
На срещата изпълнителни директори и представители на компании обмениха идеи, свързани с различни икономически тенденции, включително възможностите за инвестиране в развиващи се пазари като Африка.
Сред участниците в бизнес дискусията бяха AIMS Human Capital, Asia Africa Steel, Bulgarian Business Leaders Forum, ELTE Engineering, Equest Invetsments, Huverpharma JSC, Loren Networks, Merar, Quadrant Beverages Bulgaria, Sunfoods Bulgaria и Technology Transfer Associates.
"Данъчното структуриране служи за редица цели на източноевропейските компании. Преди всичко то позволява на собствениците да структурират техните вътрешни и международни бизнеси по ефективен от гледна точка на данъците начин. На второ място то създава възможности за инвестиране извън основното поле на дейност или географски район. Освен това чрез данъчното структуриране се управлява процеса на наследяване и въпросите, свързани с приемствеността от следващото семейно поколение", коментира Ричард Клег, Управляващ партньор във Волф Тайс България. По време на своето изложение за данъчните стратегии за международен бизнес Дениз Саидов от Волф Тайс заключи, че „В условията на световна икономическа криза правилното първоначално структуриране, както и последващото успешно преструктуриране на вече съществуващ бизнес е от съществено значение".
Георги Найденов, Маркетинг директор, и Борислав Христов, Директор Счетоводна къща в Kreston BulMar представиха данъчното структуриране и планиране в три аспекта: сделки в страната, инвестиции в България и инвестиции в чужбина. Директорът Бизнес Развитие на компанията Иван Бояджиев сподели с участниците в бизнес дискусията своя опит при инвестирането в развиващи се пазари. „Според мен Нигерия е една от най-интересните страни за чуждестранни инвестиции. 56% от населението е на възраст между 1 5 и 64 години. Там има млади и образовани хора, има добра работна сила, която не е скъпа. Икономиката отчита стабилен растеж на БВП, достигащ 339 милиарда щатски долара през 2009 г.", каза г-н Бояджиев. Той подчерта, че най-важното предимство при инвестиране в Африка е фактът, че африканските потребители са изключително отворени към нови продукти и услуги.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg