EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Володин: САЩ съсипват ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Володин: САЩ съсипват ЕС

mail16:05 | 25.08.2022прегледи 827 коментарикоментари 0


Председателят на руската Държавна дума смята, че "Вашингтон е готов да направи всичко, за да запази властта си над света". Той посочва, че газът в САЩ струва 333 долара за 1000 куб. м. В същото време Вашингтон го продава на Европа "7,3 пъти по-скъпо, което прави икономиката на страните от ЕС неконкурентоспособна", ​​​​съобщава ТАСС.

Съединените щати се стремят да запазят своята „власт над света“, като нанасят щети на страните от Европа и на практика ги обричат ​​на изолация. Това мнение изрази в петък председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

"Вашингтон обрича Европа на глад, студ и изолация. (...) Вашингтон е готов да направи всичко, за да запази властта си над света, жертвайки за това благосъстоянието на гражданите и икономиката на европейските страни", каза Володин.

По този начин, подчерта той, решенията на европейските държави да се откажат от руските енергийни ресурси, да прекратят икономическото сътрудничество с Русия, както и да забранят влизането на руснаци "са взети под натиск от Вашингтон". "Проводници на неговата политика в Европа са Англия, която изостави Европейския съюз, и страни, от чийто суверенитет остана само името: Литва, Латвия, Естония, Украйна. Полша, Чехия и Финландия влязоха в тази русофобска коалиция с надеждата да получат американска подаяние", смята Володин.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg