EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Военният парад в Москва + запис

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Военният парад в Москва + запис

mail13:00 | 09.05.2016прегледи 1732 коментарикоментари 0


В 10 часа на Червения площад в руската столица Москва започна военният парад, посветен на 71-годишнината от победата във Великата Отечествена война (1941-1945 г.), предава TACC. Военният парад бе открит от станалия известен през Втората световна война легендарен танк Т34, които минава през всички фронтове и стига до Берлин, разгромявайки хитлерофашизма.

На военния парад за първи път участваха подразделения на новосъздадената Национална гвардия и на Военнокосмическите сили, които активно взеха участие във военната операция в Сирия в борбата срещу терористичните формирования там.

Любопитен детайл е, че за първи път по време на военен парад премина така нареченият "женски батальон", съставен от жени, възпитаници на висшите военни учебни заведения в Русия.

Над небето на Москва прелетяха 71 военни самолета, символизиращи годишнината от края на Втората световна война.

В словото си президентът на Русия Владимир Путин говори за уроците на историята и новите предизвикателства пред съвременния свят, откроявайки като основна заплаха тероризма: 

Уроците на историята свидетелстват, че мирът на планетата не се утвърждава от само себе си - трябва да бъдем бдителни, да не допускаме двойни стандарти, които са в полза на тези, които таят престъпни намерения. Днес цивилизацията отново е изправена пред жестокост и насилие. Тероризмът се превърна в глобална заплаха и ние сме длъжни да победим това зло. Русия е отворена за обединение на силите с други държави, готова е да работи за създаването на модерна извънблокова система за международна сигурност.

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg