EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Военни и петролни договори Русия-Казахстан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Военни и петролни договори Русия-Казахстан

mail14:30 | 30.12.2013прегледи 1176 коментарикоментари 0


В Москва Русия и Казахстан подписаха редица документи по време на Висшия евразийски икономически съвет (ВЕИС) , информира ИТАР-ТАСС. ВЕИС е висшият управителен орган на Митническия съюз и Единното икономическо пространство, включващ държавните и правителствените глави на страните участнички.
Президентите на Русия и на Казахстан Владимир Путин и Нурсултан Назарбаев подписаха договор за военнотехническо сътрудничество между двете държави.
В тази връзка Интерфакс припомня съобщения, че Казахстан е купил от Русия бронетранспортьори БТР-82А и бойни машини за поддръжка на танкове "Терминатор", купува и бронирани коли "Тигър" руско производство. В най-близко време ще бъдат изпълнени договори, предвиждащи Казахстан да получи руски
миночистач, ракетно-артилерийски боеприпаси, стредства за радиовръзка и радиоконтрол, стрелкови оръжия. Предвижда се и по-нататъшно развитие на общата регионална система за ПВО.
Стокообменът по линия на двустранното военно сътрудничество е достигнал 140 милиона долара.
Енергийните министри на Русия и на Казахстан Александър Новак и Узакбай Карабалин сключиха междувременно споразумения за доставки на руски петрол в Казахстан и през казахстанска територия - в Китай, допълва ИТАР-ТАСС.
В присъствието на двамата държавни лидери бе подписана и "пътна карта" за съвместно използване на космодрума Байконур през периода 2014-2016 г., добавя агенцията.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg