EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Водещите сделки за бизнес имоти през Q1

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водещите сделки за бизнес имоти през Q1

mail11:20 | 27.04.2016прегледи 3219 коментарикоментари 0


Инвестициите в бизнес имоти отбелязаха най-силното си първо тримесечие за последните 7 години със сделки за доходоносни активи и парцели за строителство на обща стойност € 92 млн. Това показват данните за първото тримесечие на 2016 г. на консултантската компания Forton, стратегически партньор на Cushman & Wakefield за България и Македония.

По данни на компанията подобна активност за последно е регистрирана в началото на 2008 г., когато обемът на инвестициите в бизнес имоти бе € 285 млн. Сега пазарът е далеч от тези стойности и по-скоро се връща към нормалния си ритъм след годините на слаб интерес и ограничен брой сделки.

Според  Явор Костов, мениджър „Капиталови пазари“ българският пазар е интересен за инвеститори, които вече са в региона или на местния пазар и се стремят да диверсифицират портфейлите си. Като цяло купувачите имат реалистична оценка за пазара и се насочват към имоти с потенциал за развитие. Строителството на жилищни, индустриални и офисни проекти също тече с високи обороти и поддържа активността на пазара на парцели.

Сред по-значимите сделки през тримесечието бяха придобиването на Mall Plovdiv от досегашния съдружник в проекта Avestus Capital Partners, покупката на Sofia Airport Center от фонда Revetas Capital, както и сделката за Retail Park Plovdiv с „Баумакс България“.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg