EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Водещи теми в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водещи теми в пресата

mail08:09 | 09.12.2014прегледи 777 коментарикоментари 0


Изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов е водеща тема в пресата тази сутрин. Изданията уточняват, че той е в неизвестност от петък вечерта и акцентират на версиите, по които се работи: отвличане, нещастен случай, самоубийство или напускане на семейството по лични причини.

Пред "Труд" близки на изчезналия Сертов споделят, че напоследък той е изглеждал разсеян. Негов приятел заявява, че се е чул с него преди дни и по думите му звучал "бодро".

На челно място повечето вестници са отделили внимание и на подадената оставка на Слави Бинев като председател на комисията по култура и медии.

Валежите тази година са пет пъти повече в сравнение с 2013-та година, пише вестник "Сега". Сериозна разлика е отчетена през септември - средно 157 литра на квадратен метър през 2014-та, при малко под 30 литра през същия период на миналата година.

Заради по-честите бедствия тази година щетите далеч надхвърлиха заделените 120 милиона лева в междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерския съвет.

С водещо заглавие "Новинар" предупреждава и за друг проблем след наводненията - масово влечуги изпълзяват от дупките си и търсят спасение от водната стихия.

Българският хелзинкски комитет обвини Москов в расизъм, гласи водещото заглавие на вестник "Дума". Изданието допълва, че гневът на правозащитниците е предизвикан от заканите на здравния министър да не праща екипи на Спешна помощ в ромските квартали и допълнението му, че "социалното неравенство не дава "специални права".

БДЖ пише стандарти за чистота във влаковете, информира "Монитор". Очаква се това да стане факт с предвидени промени в досегашната наредба за превоз на пътници. Измененията вкарват в сила действието на 5 члена от европейския регламент за правата на жп пътниците, сред тях и въвеждането на минимални критерии за чистота.

Частни коли взимат хляба на такситата, пише "Телеграф" и съобщава за компания, набираща шофьори с личен автомобил, които да превозват клиенти, без за това да се иска разрешително. Ключово при дейността е, че между шофьора и клиента не се разменят пари кеш, а таксуването става предварително, с помощта на мобилно приложение.

Търговците на алкохол получават още 12 месеца за старите бандероли - една от основните теми в "Капитал дейли". В сега действащата наредба е записано, че залежалата продукция трябва да бъде пласирана в срок до 1 година след датата на въвеждане на новия образец. Последната промяна във вида на бандеролите е от 1-ви януари тази година. Сред мотивите за промяна е записано, че този срок е недостатъчен.

"Здравето на нацията е по-важно от медалите", заявява в интервю за "Труд" спортният министър Красен Кралев. Пред изданието министърът изразява задоволството си, че повереното му ведомство ще разполага със същия бюджет през 2015-та година, какъвто е и през тази - 66 милиона лева. По думите на Кралев, ако успеем да върнем спорта в правилния път, съществени резултати можем да очакваме след 6 до 10 години. Основен акцент в работата на министерството ще бъде насочен към подрастващите, допълва Кралев./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165