EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Водещи теми в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водещи теми в пресата

mail10:18 | 25.09.2014прегледи 938 коментарикоментари 0


24 часа информира на първа страница "Обявяват актуализиран бюджет в понеделник", заради опасност от свръхдефицит, от финансовото министерство ще обсъждат вариантите в неделя. Вестникът се позовава на информация от високопоставени държавни чиновници. Служебният финансов министър Румен Порожанов е отказал коментар. Според часовия вестник, ако не се намери решение, може да влезем в процедура по свръхдефицит. Няма видимо увеличаване на приходите в хазната, а служебният кабинет продължи да харчи. Освен това, все още няма потвърждение от Брюксел за възстановяване на плащанията по две спрени програми и така дупката в бюджета надхвърля 1 милиард лева. Темата е продължена в Труд, където, в рубриката "прогноза", пише "Служебният кабинет ни подготвя за свръхдефицит".

Режисьорът Николай Априлов, добил популярност най-вече от предаването "Като лъвовете", предупреждава в интервю за вестника "Унищожават Двореца на децата", проверка е установила финансови злоупотреби. От Двореца на децата никой не е пожелал да отговори на нападките на Априлов, уточняват в Труд.

Данъчните служители отчитат нарастване на декларираните доходи от наеми, постъпленията в хазната от това перо са с 19 милиона лева повече в сравнение с миналата. За това пише в днешния брой на Монитор. Телеграф допълва на първа страница, че средният месечен наем в страната е 318 лева и че са събрани повече здравни вноски в сравнение с 2013 година.

Директорът на Агенцията за защита на детето Ева Жечева казва в интервю за Монитор, че възпитатели в детски градини наказват децата, като ги лишават от храна.

Вестник Сега информира с водещото си заглавие "Детски градини масово забраняват тортите за честване на рождени дни на децата" в името на здравословното хранене. В днешния брой има информация за предстоящите през есента премиери и изложби.

От Земя цитират финансов експерт, според когото разходите на 4-членно семейство ще се увеличат със 187 лева на месец след поскъпването на тока от 1 октомври. Водещото заглавие на вестника е посветено на нова схема за купуване на гласове, разкрита от вътрешния министър Йордан Бакалов.

От Преса са научили, че екип на Европейската комисия е у нас и проверява сигнали за нарушения на изпълнение на оперативна програма "Конкурентноспособност". Извършен е и одит от европейската сметна палата, но все още не е готов докладът.

Типично за това време от годината е заглавието на Новинар - "Пристига наследник на свинския грип", ваксините при личните лекари се забавили.

Пресата днес информира за мащабната акция на Европол срещу педофили, наркотрафиканти и трафик на деца. Стандарт е посветил няколко страници на безпрецедентната операция, хиляда са арестуваните, в България от тях са задържани 187 души.

Дума призовава Иван Искров да подаде оставка със заглавието си на първа страница, като цитира лидера на БСП. Коментарът на днешния брой е със заглавие: "Искров, време е!"

Капитал дейли информира, че "Лукойл" вдига капитала на бургаската рафинерия. С тази операция се стопяват над 600 милиона лева от дълговете на дружеството.

Мария Шарапова е изневерила на Григор Димитров, защото била самотна, пише Телеграф позовавайки се на руски медии. Двамата тенисисти обаче не са се разделили, успокоява вестникът. /БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg