EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Водещи заглавия във вестниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Водещи заглавия във вестниците

mail08:30 | 11.12.2014прегледи 1020 коментарикоментари 0


Няма да се променя цената на най-масовите лекарства у нас - тези без рецепта, информира от първата си страница вестник "Стандарт". Това предвижда наредба за стойността на медикаментите, изготвена от ведомството на здравния министър Петър Москов. Мораториумът върху цената на най-масовите лекарства не се е променял от април 2013-та година и това според фармацевтичния бранш може да доведе до обратен ефект, тъй като води до свиване на отстъпките към дистрибуторите и аптеките, допълва изданието.

Вестник "Земя" отчита тревожна тенденция. Според изданието 33 000 кравеферми у нас все още не отговарят на европейските хигиенни изисквания към суровото краве мляко. В тези стопанства се отглеждат над 170 000 крави. Срокът, в който трябва да постигне цялостно покриване на хигиенните изисквания към суровото краве мляко изтича в края на 2015-та година, припомня вестникът.

"Да не се правим на щрауси за шистовия газ", заявява в интервю за вестник "Преса" депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. По думите му България е останала единствената държава в света, която си е наложила мораториум върху проучването за шистов газ. Според Добрев единствената алтернатива на руския газ е разработването на собствени находища.

Широк отзвук в днешната преса получава намерението на транспортния министър Ивайло Московски да съкрати между 1500 и 2000 служители в Български държавни железници. Водещите издания припомнят, че през април тази година влезе в сила нов колективен трудов договор в железниците. Според него нито едно съкращение не може да бъде направено без предварителното съгласуване със синдикатите. Пред вестник "Труд" лидерът на железничарския синдикат в КНСБ Петър Бунев казва, че съкращаването на толкова много хора и закриването на линии е "недопустимо".

"Дарихме 6 милиона за година" - водещо заглавие за вестник "Телеграф". Близо половината от тази сума е била предназначена за пострадалите от наводненията. Най-много пари са дарени в помощ за справяне с бедствието във Варна. Освен пари много българи даряват помощи под формата на храна. От началото на годината даренията към Българската хранителна банка се очаква да надхвърлят 260 тона, съобщава председателката на организацията Цанка Миланова, цитирана от "Телеграф".

246 деца, отвлечени от родител зад граница в последните 6 години, алармира от първа страница вестник "Монитор". Става въпрос за деца, които са изведени в чужбина без взаимно съгласие на двамата родители, допълва изданието, като цитира доклад на правосъдното министерство.

Водещо място в днешната преса намира и аферата с арестуваните 9 души заради уговорени футболни срещи в родното първенство. Сред арестуваните личат имената на капитаните на ЦСКА, Локомотив Пловдив и Черно море (Варна). Вестник "Преса" посочва, че разследването датира от една година и в близките дни по него ще бъдат разпитани и босовете на клубовете в "А" група. Част от арестуваните бяха освободени късно снощи, добавя изданието./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4134