EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вносът на руски петрол в Индия с нов рекорд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вносът на руски петрол в Индия с нов рекорд

mail18:40 | 12.07.2023прегледи 828 коментарикоментари 0


Вносът на руски петрол в Индия достигна нов рекорд през юни. Причината е, че южноазиатската страна потенциално се приближава към края на своите покупки от основния производител в ОПЕК+, пише Bloomberg.

Според Виктор Катона - ръководител на отдела за анализ на суровия петрол в Kpler, през юни дневните обеми са нараснали до 2,2 млн. барела, което е десети пореден месец растеж. Руските покупки отново надхвърлиха комбинираните доставки на Саудитска Арабия и Ирак в Индия.

Индия се превърна в ключов потребител на руски петрол след нахлуването на Русия в Украйна, но покупките на страната може да се окажат на границата на възможностите поради проблеми с инфраструктурата и необходимостта да се поддържат добри отношения с други доставчици, пише Bloomberg.

Kpler твърди, че вносът може да намалее през следващия месец заради по-ниските руски доставки. По данни на Kpler - през последните два месеца най-големият купувач на руски суров петрол е държавната компания Indian Oil, следвана от Reliance Industries. Като цяло индийският внос на сорта "Уралс" достигна поредния си рекорд от 1,5 млн. барела дневно през юни, твърди аналитичната компания.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1038