EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Внасяме по-малко плодове и зеленчуци от Македония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Внасяме по-малко плодове и зеленчуци от Македония

mail12:15 | 18.01.2010прегледи 719 коментарикоментари 0


Македония се оплака, че през последните месеци силно е намалял износът на плодове и зеленчуци за България. Това стана по време на среща между българския заместник-министъра на земеделието и храните Цветан Димитров и държавния секретар на Министерството на земеделието, горите и управлението на водните ресурси на Република Македония Бешир Яшари по време на изложението „Зелена седмица” в Берлин, съобщиха от пресслужбата на министерството. Като водеща причина се посочва затягането на контрола при вноса в България от страна на митническите власти и Националната служба за растителна защита (НСРЗ).
Цветан Димитров посочва, че македонците се оплакват още от връщането на партиди с плодове и зеленчуци заради проблеми с мерките и теглилките. Според него има македонски партиди, които не отговарят на европейските стандарти за мерки и теглилки и те биват връщани. Цветан Димитров и Бешир Яшари са се разбрали до два месеца ръководствата на двете служби за растителна защита да се съберат и да уеднаквят стандартите за мерките и теглилките.
От Македония са поискали помощ по ветеринарномедицинските проблеми и управлението на горите. Освен това се надяват България да окаже помощ за правилното усвояване на средствата от фондовете на ЕС по предприсъединителни програми в земеделието и по програмите за трансгранично сътрудничество на ЕС. Интересът е предимно към най-често срещаните грешки.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg