EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ВМЗ Сопот получи 27.5 млн. лева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВМЗ Сопот получи 27.5 млн. лева

mail16:59 | 01.07.2013прегледи 523 коментарикоментари 0


Държавната консолидационна компания (ДКК) придоби акции на стойност 27.5 млн. акции от ВМЗ Сопот ЕАД чрез увеличаване на капитала на дружеството. Придобиването на акции на ВМЗ от страна на ДКК е стъпка от преструктурирането на дружеството, предприето в отговор на поетите ангажименти от страна на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. По този начин в компанията е инжектиран финансов ресурс от 27.5 млн. лева, от които са погасени неотложни задължения, изплащат се работни заплати и се рестартира производството. Днес до края на деня ще бъдат изплатени всички забавени възнаграждения към работниците – две заплати и половина и два аванса.
На 13 юни министър Стойнев посети ВМЗ Сопот и се ангажира да работи активно в посока на това хората да получат своите заплати и предприятието да има нужните оборотни средства, за да изпълнява поръчките си и да работи.

В резултат на направения детайлен анализ по предложение на министър Стойнев, на 19 юни правителството прие доклад с мерки за стабилизиране и развитие на компанията.
„Очаквам от мениджмънта на предприятието адекватни действия в отговор на усилията на министерството за стабилизиране на ВМЗ. Смятам, че са необходими усилия в две посоки – активно търсене на нови поръчки и много висока ефективност и прозрачност при управлението на дружеството и изпълнението на текущите поръчки“, каза министър Драгомир Стойнев./МИЕ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048