EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ВМЗ Сопот & Кинтекс извън приватизацията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВМЗ Сопот & Кинтекс извън приватизацията

mail06:40 | 14.04.2016прегледи 1493 коментарикоментари 0


През януари тази година Министерство на икономиката е уведомило АПСК, че процесът на стабилизиране на дружеството „ВМЗ” ЕАД – Сопот ще продължи още 2 години и в тази връзка изразява становище, че приватизацията на „ВМЗ“ ЕАД на този етап не би била целесъобразна. Това съобщава Агенцията по приватизация по повод протестите на работещите в завода, че предстои продажба на фирмата. Планът за преструктуриране на дружеството е одобрен от МС още през 2013 година.

Съобразявайки се със становището на министъра на икономиката, АПСК не е предвидила осъществяването на приватизационна процедура за продажба на „ВМЗ“ ЕАД нито през тази година,  нито през следващата 2017 година и не е предприемала никакви действия в тази насока. т.е. „ВМЗ“ ЕАД не е включено в Плана за работа на АПСК за 2016 година.

За да започне приватизация на дружеството агенцията на първо място трябва да съгласува тези си действия с министъра на икономиката, а впоследствие и с Надзорния съвет на АПСК, който трябва да одобри Плана за работа на АПСК за съответната година с включените в него дружества за приватизация.

ВМЗ-Сопот и „Кинтекс“ влизат в списъка на забранените за приватизация дружества, съобщи министърът на икономиката Божидар Лукарски след заседание на правителството. По думите му, на заседание на Министерски съвет е било взето решение и двете дружества да бъдат включени в забранителния списък за приватизация.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097