EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ВМЗ наема работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВМЗ наема работници

mail10:30 | 26.05.2014прегледи 988 коментарикоментари 0


От началото на годината във ВМЗ Сопот са наети на работа 230 души и се търсят още 60, каза икономическият министър Драгомир Стойнев, цитиран от БТА. В момента в завода работят 2235 души, задълженията са 130 милиона лева и с 20 милиона лева по-малко от миналата година. Водят се консултации с министъра на образованието за разкриването на поне две специализирани паралелки в ПГ "Владимир Заимов" в Сопот, където да се обучават деца за нуждите на завода, обяви Стойнев.
Преговорите с потенциалния китайски инвеститор за сглобяване на трактори на територията на ВМЗ вече са към финал, но смятаме да го привлечем и към индустриална зона Карлово, каза той.
В отговор на въпрос за "Химко" Враца министър Стойнев съобщи, че държавата е готова да участва на втория търг. Не се явихме на първия търг, тъй като първоначалната цена от 29 милиона лева не отговаряше на стойността на активите, уточни той и добави, че цената за втория е 22 милиона лева.
"Появиха се рекетьори, които имат претенции към активите и затова в момента се води дело в Апелативния съд. По тази причина синдикът не е насрочил вторият търг, но парите ги имаме заделени и те пак ще се върнат в държавата - ще отидат към НЕК, Булгаргаз, НАП и за изплащане на дължимото на всички работници, които са били лъгани през годините", обясни Драгомир Стойнев.
 


Тагове: ВМЗ, работници
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg