EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Влошаване на бизнесклимата през юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Влошаване на бизнесклимата през юли

mail17:22 | 28.07.2009прегледи 424 коментарикоментари 0


993257_73686166_lПрез юли 2009 общият показател на бизнес климата се понижава с 1.2 пункта спрямо предходния месец в резултат на негативното развитие на бизнес конюнктурата в промишлеността и търговията на дребно, сочи статистиката на НСИ.
Съставният показател бизнес климатът в промишлеността през юли пада с 4.3 пункта в сравнение с юни. През месеца е отчетена и намалена производствена дейност на промишлените предприятия. Основни фактори, затрудняващи дейността в промишления отрасъл, продължават да бъдат несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене от страната и чужбина, като проблемите, свързани с тях, се увеличават в сравнение с предходния месец. Предприемачи предвиждат по-нататъшно съкращаване на персонала през следващите три месеца.
През юли съставният показател "бизнес климат в строителството" се покачва с 2.4 пункта спрямо юни. Този оптимизъм е свързан по-скоро с очаквания за запазване на настоящата (вече намалена) строителна активност през следващите три месеца, отколкото с нейното увеличение.
Съставният показател "бизнес климат в търговията на дребно" през юли е с 1.5 пункта под равнището си от предходния месец в резултат на по-резервираните мнения на стопанските ръководители за настоящото и очакваното бизнес състояние. Продължава да намалява обемът на продажбите. Очакванията не са особено оптимистични. Засилва се негативното въздействие на недостатъчното търсене и конкуренция в бранша.
През юли съставният показател "бизнес климат в сектора на услугите" нараства с 1.6 пункта в сравнение с предходния месец, което се дължи на относително по-добрите оценки на стопанските ръководители за настоящата бизнес ситуация.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg