EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Властите забраниха на BG предприемачи да блокират Кулата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Властите забраниха на BG предприемачи да блокират Кулата

mail14:03 | 01.02.2010прегледи 510 коментарикоментари 0


Националната асоциация на българския бизнес /НАББ/ няма да нарушава закона и да блокира ГКПП "Кулата" днес. Това заяви за БТА нейният председател Светлозар Николов след разговор тази сутрин с управителя на Благоевградска област Валери Смиленов и с комисар Константин Титянов, директор на Областната дирекция на МВР в Благоевград.
Получихме отказ за предварителната блокада на граничния пункт "Кулата", която бяхме планирали и ще се съобразим с това, каза Николов. От асоциацията са приели аргументите, че заради подобни действия България ще загуби правото да търси компенсации от ЕС за блокадата на граничните пунктове от протестиращите гръцки фермери.
Следобед представители на НАББ ще отидат да разговарят с гръцки фермери на пункта "Промахон", а по-късно очакват да се срещнат и с представители на българското и гръцкото правителство.
От асоциацията припомнят и основните си искания  като на първо място е ГКПП-та между България и Гърция да бъдат отворени веднага. Настоява се Гърция да компенсира загубите на българския бизнес, претърпени от затварянето на границите, до един месец след  предоставянето на обобщена документация от страна на
българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. От НАББ настояват и да бъде подписан обществен  договор с гръцките банки в България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1060