EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Високотехнологичните продукти на Олимпиадата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Високотехнологичните продукти на Олимпиадата

mail18:45 | 09.02.2022прегледи 931 коментарикоментари 0


Високотехнологичните продукти на Зимните олимпийски игри тази година са знак, че Китай не само ги произвежда, но вече е в състояние и сам да ги разработва.

Интелигентните легла например имат функцията да подобряват кръвообращението и да ускорят възстановяването на спортистите след тежка тренировка. Местата, където се провеждат състезанията, са оборудвани с изключително чувствителна аерозолна система, която може да открие много бързо коронавируса. Те се дезинфекцират от роботи, които предлагат и дезинфектант за ръце.

Доставките в зоните със затворен режим се извършват от автономни електрически автомобили. За преноса на тежко оборудване между стадионите и тренировъчните места се използват логистични роботи, които могат да превозват товар с тегло от 30 до 300 кг. Сред другите интелигентни продукти са термометри и сензорни устройства.

Над 200 вида са технологиите, включително 5G, изкуствен интелект, облачни платформи, високоскоростна жп линия и нови енергии, които се използват в различни аспекти на игрите, предлагайки редица удобства за атлетите и медийните служители.

текст и снимка: Радио Китай


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg