EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Вирус подменя началната страница на ДСК Директ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вирус подменя началната страница на ДСК Директ

mail16:02 | 07.01.2015прегледи 1100 коментарикоментари 0


Регистрирани са няколко случая с клиенти на ДСК Директ, при които злонамерени лица заразяват компютъра (интернет браузера) на потребителя с вирус. Вирусът подменя началната страница на ДСК Директ с подканата потребителят да инсталира на мобилния си телефон мобилна антивирусна програма, като за целта се изисква потребителят да посочи мобилния си номер, на който впоследствие се изпраща SMS с линк към нерегламентирана инсталационна програма. Това съобщава банката.
Мобилното приложение, което се предлага да бъде инсталирано, заразява и мобилния апарат на потребителя, при което се опитва да прихване получаваните SMS-и към този номер, включително тези от Банката.
Банка ДСК съобщава, че няма подобна инициатива - предложение към потребителите си, и обръща внимание клиентите да бъдат бдителни.
Банката благодари на потребителите, които са проявили съобразителност и своевременно са информирали банката, за да бъдат предупредени клиентите.
ДСК уволява потребителите, които са забелязали сходен сценарий за своя профил, да се свържат незабавно с Call Center на Банка ДСК, за да бъде предотвратен нерегламентиран достъп до ДСК Директ.


Тагове: ДСК, вирус
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101