EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Виртуална лаборатория по нанотехнологии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виртуална лаборатория по нанотехнологии

mail15:45 | 08.02.2013прегледи 566 коментарикоментари 0


Първата по рода си у нас виртуална лаборатория по нанотехнологии ще бъде създадена в рамките на проекта „Нанотехнологии в преподаването на природни науки – Nano-tech Science Education” (511787-LLP-1-2010-1-TR-KA3-KA3MP). Нейното изграждане ще има за цел да се стимулира интересът на ученици, студенти и преподаватели към точните науки, използвайки за целта средствата на информационните и комуникационни технологии. Проектът се осъществява от издателството на Сирма Медия.
Целта е, виртуалната лаборатория да послужи като платформа за уроци по точни науки, като база данни за педагогически материали и като център за споделяне на свързани с обучението по точни науки графични помощни материали, както и записани и интересни илюстрирани експерименти по нанотехнологии. В рамките на проекта ще бъде създаден и Нанонаучен център, представящ на учащите и на техните настоящи и бъдещи преподаватели чудесата на нанотехнологиите. Чрез лабораторията ще бъде изработена и представена програма за едноседмичен Научен обучителен лагер, включваща практически експерименти и демонстрации. Неговата цел е да бъде обезпечено изпитването на съдържанието и функционалностите на виртуалната лаборатория.

Целевите групи на проекта са ученици от общообразователните и професионални училища на възраст от 13 до 18 години; учители по точни науки, както и студенти в колежи и университети, посещаващи курсове по точни науки (бъдещи училищни преподаватели по науки). Проектът ще се опита да се справи с описаните по-горе проблеми, внедрявайки утвърдени, но към момента независими технологични решения в съзидателни и мотивиращи педагогически материали и виртуални обучителни среди.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1012