EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Винена класация, Ваканция & СпаЕкспо в Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Винена класация, Ваканция & СпаЕкспо в Търново

mail16:03 | 03.02.2016прегледи 1558 коментарикоментари 0


Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, съобщава едноименният специализиран сайт. Tази година началото на обявяването на 50-те най-добри български вина за 2015 според винената медиа DiVino се падна 1 февруари – професионалния, а и народен празник на винарите и любителите на виното. Класацията стартира преди пет години, като през това време българското вино претърпя еволюция във вярна според медиата посока - стилът не е с прекалено много дъб, все повече местни сортове участват в купажите, с много от тях се работи усилено на лозето и се постигат видими резултати. Българските изби отварят врати за винен туризъм, а вината им получават все по-голямо и напълно заслужено международно внимание. Пазарът се раздвижва нагоре, което е повод за оптимизъм, макар и все още умерен.DiVino Топ 50 е класация на седем винени професионалисти от дегустационния екип на DiVino. Тя отразява целогодишната работа на винените автори, която в началото на всяка година се систематизира в интригуващ и обоснован списък от вина с доказани качества. Вече са публикувани вината между 17-то и 20-то място и всеки ден ще бъдат обявявани все по-високи позиции в подреждането. Целият списък на 50-те най-добри места ще бъде представен в средата на февруари, точно ден, след като стане известно и вино №1.

С документален туристически филм, нови културни форуми и международни  фестивали ще се представи Велико Търново на Международната туристическа  борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016. Изложението ще се проведе от 11 до 13  февруари т.г. в Интер Експо център София и за 33-ти път ще събере  представители на туристическия бизнес от България и цял свят. Старопрестолният град като дестинация №1 за културен туризъм в  България, ще бъдат презентиран на атрактивен щанд от 42 кв.м. от Общинската  агенция по туризъм „Царевград Търнов“. На туроераторите и посетителите на  борсата ще бъде представено първото издание на Международния фестивал на  историческите възстановки „Ежедневието на средновековния Търновград“,  който ще се проведе от 28 до 31 юли т.г. на крепостта Царевец и в  средновековните църкви в подножието й. В реконструкциите на живота и бита  от времето на Второ българско царство и средновековна Европ ще участват  реанактори от България, Молдова, Полша, Сърбия, Украйна и Италия.

Сред новите събития във Велико Търново за 2016-та  са мултижанровият    фестивал „Transfiguration festival“ от 19 до 21 август,  Летен куклено-театрален  фестивал с международно участие, Велико Търново рок фест и Мото рок фест  Велико Търново 2016,  Фестивалът за късометражно кино „В дворците“ по  проект Европейска столица на културата II и др.

На борсата ще бъдат промотирани  предстоящите издания на Летен оперен  фестивал „Сцена на вековете“, Летен фестивал на класическата камерна  музика „Arbanasi summer fest music” и Международен фестивал на  туристическите филми „На Източния бряг на Европа“, отличени с престижния  лейбъл „Европейски фестивали“ за 2015/2016 година.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037