EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Винарско изложение "Сторгозия" в Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Винарско изложение "Сторгозия" в Плевен

mail17:11 | 23.08.2023прегледи 484 коментарикоментари 0


В Плевен за първи път ще се състои винарско изложение "Сторгозия". Планира се то да се проведе от 1 до 3 септември в двора на Регионалния исторически музей, съобщават от общинската управа.

Плевенският регион е с богати традиции във винопроизводството, което е и поводът Общината да даде възможност на винопроизводители със семеен бизнес от Северозападна България да представят производството си. Участниците в изложението са 12, сред които Институтът по лозарство и винарство в Плевен и Професионалната гимназия по лозарство и винарство "Александър Стамболийски" в града.  

Изложението ще бъде открито официално на 1 септември в 17:30 часа. В следващите два дни то ще бъде отворено за посетители от 10:00 до 20:00 часа. Гостите ще имат възможност да дегустират предлаганите вина, както и да закупят харесаните от тях марки. 

Част от програмата на изложението е провеждането на първата Национална работна среща на сертифицираните туристически центрове в страната. Тя ще се състои на 2 септември на тема "Добри практики и проблеми в работата на сертифицираните туристически центрове". За участие са поканени представители на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти, директори на музеи, галерии, представители на ресторантьорския и хотелиерски бизнес. 

БТА припомня, че двете инициативи са част от Програмата за развитие на туризма на община Плевен за 2023 г., приета на заседание на Общинския съвет в края на месец март. Част от програмата на винарското изложение и националната среща на туристическите центрове ще бъде и презентация на новия културен продукт на Община Плевен - Спектакъл ревю на национални костюми с участието на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" - Плевен.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg