EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ВиК-Хасково: Водата е негодна за пиене

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВиК-Хасково: Водата е негодна за пиене

mail17:20 | 06.02.2012прегледи 546 коментарикоментари 0


Скъсана е дигата на язовир „Иваново”, който е общинска собственост. Към 11:15 ч. все още изтича вода от язовира. Залети са селата Бисер и Лешниково, които са в непосредствена близост до реката. Помпените станци: Бисер, Иваново, Славяново и Лешниково са залети също, а нивото на река Марица се покачва в областта на град Харманли. Спряно е водоподаването в селата Изворово, Дрипчево, Поляново, Орешец. Електросъоръженията са изключени, за да не се предизвикват аварии. Аварийните екипи са разпределени по места, които ще работят на три смени. До спадането на нивото на р. Марица електросъоръженията няма да бъдат включени. ВиК-операторът препоръчва водата да се използва само за санитарно-хигиенни нужди. След спадането на нивото на р. Марица ще бъде възстановено водоподаването.
Район Любимец:
В община Любимец няма прекъсване на водоподаването. Водоемите са пълни и са достатъчни за 48 часа. Водата в тях е изчерпана преди наводненията и е годна за пиене. Нивото на р. Марица е задържано към 11:30 ч и няма покачване.
Район Свиленград:
Водоподаването в селата Студена и Дервиш могила е прекъснато поради спирането на тока в неделя и не е вследствие на наводнението. Подаването на вода е нормално и работният цикъл на помпените станции не е нарушен. Нивото на р. Марица е извън коритото си в района на Капитан Андреево. По наша информация, саваците на напоителни системи са оставени отворени и водата е изтекла в селскостопански площи. Положението е овладяно.
Район Симеоновград:
Ситуацията е овладяна. Водоподаването е нормализирано. Няма спрени помпени станции. Към 11:45 ч нивото на р. Марица в сравнение с вчерашния ден е паднало. ВиК-операторът препоръчва 24 часа водата да се използва само за санитарно-хигиенни нужди.
„ВОДОСНАБДЯВАНЕ и КАНАЛИЗАЦИЯ” ЕООД град Хасково ще работи 24 часа. Четири екипа събират проби и ще следят за качеството на водата по поречието на р. Марица.
 


Тагове: вода, пиене
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4136