EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ВиК-секторът приоритет след 2020 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВиК-секторът приоритет след 2020 г.

mail12:02 | 07.12.2018прегледи 754 коментарикоментари 0


Развитието на ВиК-сектора ще бъде приоритет и след 2020 г., заяви в интервю за БТА Малина Крумова, съветник на премиера Бойко Борисов и бивш зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството. Според нея операторите в този бранш ще трябва да променят стила си на работа и да станат много по-ефективни и комуникативни с клиентите си. 

По думите й обезлюдяването на регионите ще е едно от най-големите предизвикателства пред нашата страна. Разрешаването на този проблем изисква да започнем да мислим по-гъвкаво и да прилагаме нови модели, които биха позволили хората да се задържат и да се реализират и в не дотам атрактивни райони, смята тя.

Малина Крумова бе един от основните лектори на организираната по инициатива на Областния информационен център във Варна дискусия, посветена на кохезионната политика на ЕС след 2020 година и нуждата от опростяване на процедурите за кандидатстване пред еврофондовете и контрола върху изпълнението на проектите. Тя е и участник в групата на високо равнище за опростяване на кохезионната политика на ЕС. 

За БТА Крумова коментира, че в момента механизмите за контрол изискват прекалено много усилия и административни разходи. Тя посочи, че няма никакъв риск парите от ЕС след 2020 година да свършат. По думите й ще бъде нужно обаче да се активира по-сериозно частният бизнес при изпълнението на определени публични проекти. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg