EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ВиК Меден кладенец се споразумя с Енерго-Про

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ВиК Меден кладенец се споразумя с Енерго-Про

mail11:00 | 31.10.2014прегледи 964 коментарикоментари 0


Общинският съвет на град Кубрат взе решение да упълномощи ВиК Меден кладенец да се споразумее с ЕНЕРГО-ПРО Продажби за разсрочване на натрупани стари задължения на водоснабдителното дружество за електрическа енергия в размер на 454 хиляди лева. Решението за разсрочване на дълга бе взето на заседание на Общинския съвет, в което участва и управителят на ЕНЕРГО-ПРО Варна Стефан Абаджиев.
Проблемът със заплащането на задълженията за консумирана електроенергия на ВиК Меден кладенец се развива в продължение на години. През това време електроснабдителната компания направи многократни компромиси – от 2008 година досега са сключени 6 споразумения за разсрочване на натрупани задължения. За съжаление направените усилия от двете страни за разрешаване на този проблем не дадоха очаквания резултат – водоснабдителното дружество не успява да плаща в пълен размер задълженията си и дългът през последните месеци продължава да нараства.
„Години наред се стремим да решаваме проблемите с плащанията на ВиК Меден кладенец в партньорство и открит диалог. Направихме редица компромиси със съзнанието за социалната значимост на водоснабдителната компания. Не предприехме крайни мерки през изминалите месеци, за да не допуснем неудобства за хората в Общината. След четири поредни намаления на цените на електроенергията през 2013 и 2014 г., с които бяха съкратени значително приходите на електроснабдителната компания, ние не сме в състояние да поемем задължения в такива размери. Те създават риск за финансовия поток в нашите дружества, с други думи, за устойчивото електроснабдяване в Североизточна България.“, коментира управителят на ЕНЕРГО-ПРО Варна Стефан Абаджиев.
В решението на Общинския съвет се предвижда натрупаният дълг на ВиК Меден кладенец за електроенергия да се разсрочи до края на 2015 година, като едновременно с вноските по стария дълг, водоснабдителното дружество ще има ангажимент да покрива в пълен размер и текущите си задължения.

„Изправени сме пред трудно решение. Разбира се, когато подписват споразумение за разсрочване страните разчитат то строго да се изпълнява – в този случай, ВиК Меден кладенец да изпълнява редовно своите задължения както по старите дългове, така и по текущите сметки, за да бъде избегнато ограничаване на електрозахранването към обекти на водоснабдителното дружество. Нашето желание е да решим въпроса в партньорство и в полза на жителите на общината.“, допълни управителят на електроенергийната компания.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg