EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Визията за летище "София"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Визията за летище "София"

mail13:00 | 17.11.2019прегледи 471 коментарикоментари 0


Френско-германският консорциум "Соф кънект", който бе избран за концесионер на Летище "София", обяви визията си за управлението на аеропорта. Планът за развитие се ръководи основно от пътническите терминали, които ще се разширяват на няколко етапа според нарастването на броя на пътниците. Проверката за сигурност и паспортният контрол за международните полети ще бъдат засилени допълнително. До 2022-ра ключовите инвестиции, ще са новото конфигуриране на Терминал 1 и Терминал 2 (в т.ч. ръкавите за качване в самолета) и новият паркинг за автомобили. Първата фаза включва серия от технически инвестиции, като например във водоснабдителното съоръжение, пречиствателната станция за отпадни води, системата за наблюдение на диги по бреговете на река Искър.

Същевременно КЗК остави без уважение четирите жалби срещу концесията на летище "София". Транспортното министерство избра през следващите 35 години столичната аерогара да се управлява от консорциума "Соф кънект", който се състои от обединението между фонда Maridiam и строителя Strabag, а техен партньор е операторът на летище "Мюнхен". Според антимопонолния орган претенциите срещу концесията са неоснователни. Решението обаче може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Победителят беше класиран на първо място, като предложи най-ниската оферта на база размер на инвестицията и третата по сила на база размер на концесионното предложение на година. Според жалбите държавата не си е свършила добре работата по оценяването на предложенията, но според КЗК претенциите са неоснователни. Мотивите са описани в 284 страници.

От публикуваното решение се разбира, че жалбоподателите са изразили нови възражения срещу офертите и оценките на участниците в концесионната процедура. Те обаче са били оставени без разглеждане, защото КЗК имала право да се произнася само по отношение на предявените претенции за нарушения в подадените в началото жалби.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 865