EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Виенската филхармония - лятно приключение в синьо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виенската филхармония - лятно приключение в синьо

mail11:09 | 20.06.2019прегледи 734 коментарикоментари 0


Под звездното небе Виенската филхармония и тази година ще поднесе на меломаните традиционния си "Концерт в лятна нощ“ - този път под мотото "Рапсодия в синьо".

Сред звездите на вечерта на 20 юни 2019 са венецуелският диригент и цигулар Густаво Дудамел и виртуозната китайска пианистка Юджа Уонг. В програмата на вечерта са включени произведения на Ленард Бърнстейн, Йохан Щраус (син), Джордж Гершуин, Макс Щайнер, Джон Филип Соуса, Самюъл Барбър, Карл Михаел Цирер и Антонин Дворжак.

От самото си начало през 2004 г. концертите се провеждат на открито в приказния бароков парк на двореца Шьонбрун, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Първият по рода си се провежда на 25 май под мотото "Концерт за Европа" и е посветен на разширяването на Европейския съюз. Диригент е Боби Макферин, а в програмата са събрани произведения на композитори от осем европейски нации. Оттогава всяка година между фонтана на Нептун и сградата на двореца за всеки "Концерт в лятна нощ“ обичайно се стичат около 100 000 души, за да се насладят на виртуозните изпълнения на филхармониците. Целта на тези концерти е популяризирането на класическата музика. Те са "подарък от Виенската филхармония за жителите и гостите на града" и входът е безплатен. Места не могат да бъдат резервирани и затова зрителите предпочитат да отидат на място по-рано, за да заемат хубави позиции.

Дори и дъждът не може да попречи на провеждането на събитието – ако времето на 20 юни е лошо, концертът ще се състои на следващия ден.

Представлението ще се излъчва по австрийската обществена телевизия ORF 2 пряко от 20.45 ч. местно време и на запис на 23 юни.

Снимка Header: © Gustavo Dudamel/pbs.org/Julius Silver/Christine Tinnacher


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4092