АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Виена представя български консерви и вкусове



Започна участието на български производители на консервирани продукти
във водещото европейско изложение Free From Specialty Food & Wine 2025,
което превърна Виена в средище на хиляди хранителни продукти и марки от
различни страни.
събра на 17-ти и 18-ти юни над 280 изложители и професионалисти от 60
държави, представяйки най-новите продуктови иновации в широк спектър от
категории. България участва с колективен щанд, представляван от
Асоциация "Традиционни български консерви", с подкрепата на
Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд “Земеделие”.
Самото име на този нестандартен форум подсказва неговата същност - за
надхвърли търговското изложение и да предложи най-доброто изживяване
„free from“ („свободно от“) - отправна точка за вълнуващо пътешествие
сред вкусовете на различни страни и индустрията за преработени храни,
напитки, сладкиши, вегански, функционални и органични продукти. “12-тото
издание на специализирания форум Free From предлага на регистрираните
посетители директен достъп до бързоразвиващите се пазари на храни в
Средна и Източна Европа, и Асоциация "Традиционни български консерви"
сме едни от тях. Това е пазар с огромен потенциал за растеж и може да се
превърне в двигател на експорта за българското производство”, каза
Антоанета Божинова – организационен секретар на Асоциацията.
Вкусът на България – иновации, вдъхновени от природата:
Четири български компании – „Булгарплод – Кюстендил“ ЕООД, „Джем и Джем“
ООД, „Пелтина“ ЕООД и „Цима 99“ АД – представят на международната сцена
своята визия за устойчиво и здравословно хранене.
Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg