EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Виена постепенно се отваря + видео 1920 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виена постепенно се отваря + видео 1920 г.

mail09:30 | 18.12.2021прегледи 3715 коментарикоментари 0


След локдауна Виена предлага постепенно отваряне от 13 декември, като здравето на хората остава най-важното. Това обяви кметът на Виена Михаел Лудвиг по време на разговор с медиите след консултациите с експерти по управление на пандемията.

Магазините, всички услуги, предполагащи близък физически контакт (например фризьорски салони ) и културните институции трябва да отворят отново за ваксинирани - включително и толкова любимите на много хора коледни базари.

Но магазинчетата, които предлагат храна на коледните базари, първоначално ще продават само за вкъщи. От 20 декември ще бъдат отворени заведенията за хранене и хотелите.

Спортът също трябва да бъде възможен отново - особено на открито и на закрито, когато има малък физически контакт. Нощните заведения обаче засега остават затворени.

(c) EurocommPR / D. Hemrich

Малко бележки за видеото. Това е филм за Виена (официално наречена „Виен“), столицата на Австрия, преди или около Първата световна война. Източникът на черно-белия филм посочва, че това е заснето около 1920 г., но много зрители вече коментираха, че трябва да е по-рано с оглед на модата, униформите и липсата на автомобили.

Филмът показва красивия център на Виена с неговите великолепни сгради, ежедневен живот, характерните стари трамваи, флорален парад от ретро коли и красиви конски каруци, паркове и улици, каквито са били преди повече от век.

В края на филма посещаваме и прочутото състезателно игрище във Виена („Trabfahren“) и ставаме свидетели на парад от местния гарнизон. Този много стар филм е стабилизиран при движение, коригиран на скоростта, възстановен до най-добри способности, подобрен и оцветен. За целта е използван сложен съвременен видео софтуер, базиран на изкуствен интелект.

Имайте предвид, че оригиналните черно-бели филмови кадри не са с най-добро качество. Оригиналният филм е много тъмен, така че е използван специален филтър "хистограма", за да се извлекат повече подробности.

Музика: Различни виенски валсове от съвременни изпълнители. Източник: Австрийски филмов архив.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg