EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Виена - домакин на най-голямото събитие за start up в ЦЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виена - домакин на най-голямото събитие за start up в ЦЕ

mail12:50 | 21.04.2021прегледи 908 коментарикоментари 0


Виена се доказва като превъзходна локация за стартъпи дори и по време на ковид кризата: от края на април до средата на май ще се проведе тазгодишният форум ViennaUP'21. Онлайн регистрацията за ViennaUP’21 вече е отворена.

Събитието, което е инициатива на Виенската бизнес агенция ще се проведе от 27 април до 12 май и има за цел да се превърне в уникално място за срещи на глобалната сцена. В програмата са включени около 40 компонента, които продължават да се увеличават. Пичинг сесии, хекатони, срещи с експерти и инвеститори са част от възможностите, които дава ViennaUP’21.

Акцент в програмата са „Fintech Week“ – водещото събитие в бранша за стартъпи, предприятия и банковия сектор, както и “Creative Days Vienna ”, където умове от цяла Европа ще обсъждат „новото нормално” и как развитието на технологиите и обществото се отразяват върху творческите индустрии.

В рамките на международния дигитален фестивал, на 4 май 2021 г. ще се проведе и срещата на високо равнище Smart City Summit. В центъра на вниманието на срещата е въпросът какво можем и какво трябва да направим още сега, за да съхраним качеството на живот в градовете за нашите деца и внуци. В този диалог, който се провежда в световен мащаб за първи път в тази форма, се срещат пионери в иновацията от бизнеса, науката и градската управа, за да обсъдят устойчивото развитие на градовете.

Община Виена, Виенските комунални предприятия (Wiener Stadtwerke), Виенският холдинг (Wiener Holding), проектът за умния град Асперн (Aspern Smart City Research) и Виенската бизнес агенция отправят покана към всички заинтересовани да се присъединят към процеса на изграждане на града на бъдещето.

Всички подробности за събитието и възможностите за регистрация : https://viennaup.com/

снимки:© Wirtschaftsagentur Wien

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg