EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Виена & София: Сътрудничество за стартъпи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Виена & София: Сътрудничество за стартъпи

mail07:35 | 23.10.2018прегледи 1016 коментарикоментари 0


Виена и София укрепват сътрудничеството си в областта на стартиращите фирми. Двустранното споразумение между двата града беше представено във Виена от кмета на Виена Михаел Лудвиг и кмета на София, Йорданка Фандъкова. Споразумението беше подписано от Герхард Хирци, директор на Виенската бизнес агенция и Владимир Данаилов, директор на Столичната инвестиционна агенция.

Специално внимание в документа е отделено на младите компании във финтех индустрията.

"Стартъпите в Европа се намират в разцвет. В този аспект старият континент отдавна е в надпревара със Силициевата долина и други центрове на стартиращи фирми. Ето защо е важно европейските градове да не се възприемат като конкуренти, а като съюзници с общи интереси", каза виенският кмет.

Споразумението на равнище градове "City-to-City Agreement" е глобална мрежа на градове, която си поставя за цел подпомагането на бизнес сътрудничеството и икономическия растеж. Очакванията са да се укрепят взаимоотношенията между градовете и да се улеснят икономическите условия за компаниите в другата страна. Освен със София Виена вече има подобно споразумение с Лондон. Освен това австрийската столица е член на стартовата инициатива "Start Alliance" съвместно с Тел Авив, Ню Йорк, Шанхай, Париж, Лондон, Варшава, Дубай, Пекин и Берлин.   

Снимки: © Eurocomm-PR


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg