EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Видински панаир 2013

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видински панаир 2013

mail09:22 | 29.08.2013прегледи 1196 коментарикоментари 0


Видинския панаир 2013 край крепостта „Баба Вида“ започва утре. Изложението ще бъде разположено на площ от около 20 декара на територията на бившето военно поделение в града. Община Видин започна подготовката на целия район още през пролетта. За почистването, облагородяването и привеждането му в необходимия вид бяха вложени много труд и усилия, тъй като мястото бе занемарено от години.
До момента участие в панаира са заявили общините Белоградчик, Кула, Ново село и град Неготин, Сърбия, както и над 60 производители и търговци от Видинска област и страната. Ще има много атракциони и подкрепителни пунктове. Обособени са три санитарни възела. Осигурена е денонощна охрана. Участниците ще ползват паркинг в района на панаира, а гостите ще имат възможност да оставят автомобилите си на паркингите при „Баба Вида“ и в близост до централния вход. Услугата е безплатна за всички, съобщи Община Видин.

Видинският панаир ще бъде открит на 30 август, в 20 часа. Всяка вечер от 21 часа започват концертите на гостуващите изпълнители и групи от България и Сърбия. На 31 август, 2 и 4 септември, от 20 часа ще се организират тематични вечери: на гроздето и виното, на бирата и кебапчето, на рибата. На 31 август, от 11 часа на панаирната сцена ще стартира поредното издание на шоуто „Детски звезди“.
Сред съпътстващите инициативи е средновековният фестивал „Бъдинъ“, който ще се проведе на 30 и 31 август в крепостта „Баба Вида“. Участниците в него ще се разположат в палатков лагер до билетния център. В рамките на фестивала ще има музей на открито с реплики на облекло и въоръжение, изложба на монети на цар Иван Срацимир, занаятчийски работилници, дегустация на средновековни напитки, представяне на настолни игри, демонстрация по бойна техника, пресъздаване на битка.
Ще се организират семинар по функционалност на средновековното оръжие и средновековен турнир, а на финала група “Ериней” ще изнесе концерт. Влизането в крепостта по време на фестивала ще става с билети. Цената е 4 лв., а за пенсионери, ученици и студенти – 2 лв. Достъпът за деца под 7 години ще е безплатен. За семейства (двама възрастни и две деца над 7 г.) входът ще е 10 лв. Билетът важи за целия ден.
Друго атрактивно съпътстващо събитие са скоковете с бънджи от моста „Нова Европа“. Проявата се реализира съвместно със спортен клуб „Вертикален свят“ и „Дунав мост Видин-Калафат“ АД. Цената за един скок е 20 лв.
Видинският панаир ще продължи до 6 септември. Входът за него е абсолютно безплатен.
 


Тагове: Видин, панаир
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg