EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Видин:ръст на приходите от концесии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин:ръст на приходите от концесии

mail11:15 | 14.09.2012прегледи 521 коментарикоментари 0


Приходите от концесионни възнаграждения на община Видин са се увеличили шест пъти спрямо миналата година, съобщи икономическият министър Делян Добрев във Видин. През миналата година тези приходи са 69 хил. лева, докато за първите осем месеца на тази – близо 400 хил. лева. За цялата област приходите от концесионни възнаграждения възлизат на 1.2 млн. лв. Положителната промяна се дължи на създаването на Единния орган за управление на подземните богатства в МИЕТ.
Пред участниците в конференция той анонсира идеята за създаване на специален фонд, който да инвестира в културно-историческото наследство. Във фонда ще бъдат заделяни 20% от концесионните възнаграждения.
Министърът представи и основните промени в Закона за насърчаване на инвестициите и подчерта допълнителните привилегии, от които може да се възползва бизнесът, получил сертификат клас А и клас Б. Това са привилегии, от които област Видин може да се възползва, защото безработицата е над средната за страната и праговете за сертифициране на проекти са значително по-ниски, от колкото тези в София и други градове на страната. Сред най-важните промени в Закона е възможността държавата да възстановява на работодателя разходите за осигуровки за период от 2 години, така инвеститорите пестят 17,4 % от разходите за работна ръка за двегодишен период.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1007