EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Видин: 5 круизни кораба за седмица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин: 5 круизни кораба за седмица

mail08:05 | 13.07.2021прегледи 761 коментарикоментари 0


Само за седмица на видинското пристанище акостираха пет круизни кораба, съобщи дежурният на граничния пункт. От пристанище Видин днес отплава акостиралият вчера пореден туристически кораб "Амадеус", плаващ под германски флаг.

От началото на туристическия сезон, след нулевата туристическа 2020 година за круизния туризъм по Дунав, близо 300 германски туристи, основно представители на третата възраст, слязоха на българския бряг при Видин. Те са посетили Белоградчик, уникалните белоградчишки скали и пещерата Магура, каза за БТА Росен Младенов, зам.-кмет на Белоградчик. Част от туристите присъстваха и на двата гала оперен и оперетен концерти, част от летните музикални празници "Баба Вида".

Младенов уточни, че към момента само от един от българските туроператори на круизни кораби имат предварителна заявка за посещения за около 60 кораба с туристи от различни държави, със средно 120 души на борда, които да посетят природните и исторически забележителности на Видинския край.

Всички слезли на българския бряг и посетили забележителностите във Видин и Белоградчик, са били имунизирани срещу COVID-19, уточниха от граничния пункт.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg