EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Видин: 335 хил. лв. за гребната база

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видин: 335 хил. лв. за гребната база

mail17:33 | 19.03.2019прегледи 778 коментарикоментари 0


Община Видин е инвестирала 335 хиляди лева за ремонт на гребната база и сега са създадени много добри условия за подготовка на клубовете, които се занимават с водни спортове. Това е съобщил кметът на Видин Огнян Ценков по повод разпространените стари снимки на Гребната база в града и недобронамерени коментари в социалните мрежи, информират от общината. Ремонтът на това уникално спортно съоръжение, където не е правено почти нищо в последните 50 години, е осъществен в този мандат. 
Община Видин е трябвало първо да придобие цялата собственост върху имота, тъй като при раздържавяването през 90-те години структурите, които са били към Организацията за съдействие на отбраната, са придобили част от спорните обекти и след препродаване те са станали частна собственост. Община Видин е изкупила дела от фирмата-собственик - около 600 кв./м закрита площ, срещу 278 хиляди лв. В момента съоръжението е 100% собственост на общината и след отпусната субсидия в размер на 3 милиона лева от кабинета на Бойко Борисов са отделени 335 хил. лв. специално за ремонта на Гребната база.
През май 2018 г. той е завършен като са ремонтирани покрива, на помещенията, санитарните възли на хотелската част и са създадени много добри условия за подготовка на клубовете, а обектът Гребна база вече е модерно съоръжение. Всяка година община Видин отделя по 300 хиляди лв. за субсидиране на спортните клубове. Спортните бази във Видин се предоставят безвъзмездно, поемат се разходите за ток и вода, както и текущи ремонти. В спортния календар има множество събития, за които се отпускат от бюджета 50 хиляди лв. Кметът на Видин категорично свързва появилите се публикации в социалната мрежа като атака срещу него и с предстоящите избори за местна власт и ги определя като провокация и фалшива новина, съобщават от общината.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg