EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Видео игра влиза във Федералния резерв

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Видео игра влиза във Федералния резерв

mail12:32 | 21.09.2016прегледи 2274 коментарикоментари 0


Видео игра, пусната от подразделение на Управлението за федерален резерв (УФР), позволява на любителите на игри, свързани с икономиката, да влязат в ролята на шеф на централната банка на САЩ и да се забавляват с основните лихвени равнища, информира БТА, като цитира "Франс прес".

УФР на Сан Франциско пусна игра за мобилни телефони, която дава възможност на студенти по икономика и други любители да вземат решения по паричната политика, отбеляза говорител на институцията.

Кандидатът за ръководител на УФР трябва да следи кривите на безработицата, на инфлацията и на лихвите проценти през четиригодишния си мандат.

Всяко тримесечие играчът коригира лихвата нагоре или надолу с цел да запази равнището на безработица близо до пълна заетост (5 процента), а инфлацията около целевите 2 процента.

Появяват се непредвидени ситуации и спънки в процеса на играта, които затрудняват изпълнението на задачите на играча - доларът силно поскъпва, износът спада. Това се изписва като бягащ надпис на екрана, който веднага е последван от повишаване на кривата на безработица. Ако играчът не намали лихвите, за да подкрепи икономиката, безработицата скача още повече и инфлацията спада.

Ако играчът не се справи с инфлацията и безработицата, той няма да бъде избиран за втори мандат.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg