EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Вечерен час в Габрово & областта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вечерен час в Габрово & областта

mail12:05 | 24.03.2020прегледи 18868 коментарикоментари 0


Със заповед на кмета Таня Христова в града се въвежда вечерен час за лицата до 18 години. Децата и младежите няма да могат да излизат от 19,00 до 06,00 часа, ако не са придружени от родител, настойник или попечител. Това съобщиха от общината.
От полицията се обърнаха към гражданите с препоръки как да се предпазват от измами и от престъпления по време на извънредното положение. Гражданите се призовават да не посещават паркове, градски градини, спортни и детски площадки, фитнес-уреди на открито, беседки и заслони на открито, както и обществени места. При забелязано струпване на повече от двама възрастни на едно място за продължително време, полицейски служители от разстояние ще ги призовават да прекратят събирането и да се разотидат.
Три контролно-пропускателни пунктове са изградени на входните и изходните точки на Габрово - в посока Велико Търново, Севлиево и Трявна, показа репортерска проверка. На изхода за Стара Загора няма пункт, тъй като проходът Шипка е затворен за движение.

Вечерен час се въвежда на територията на Габровска област. Той важи за малолетните и непълнолетните лица и обхваща часовете от 19,00 до 06,00. Кметовете на общините Дряново, Трявна, Севлиево и Габрово са издали заповеди за ограничението, което е свързано с решение на Областния кризисен щаб към Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Това съобщи днес Цветомира Иванова от пресслужбата на областната администрация.
По време на вечерния час младежите няма да могат да излизат, освен ако са придружени от родител, настойник или попечител.
Всички търговски обекти в областта ще получат предписания от РЗИ да извършват неколкократна дезинфекция през деня на пазарските колички и кошници. Инспекцията ще връчи предписания и на собствениците на фирми, извършващи таксиметрови услуги на пътници, да осигурят на шофьорите лични предпазни средства - маски и дезинфектанти за ръце, които да бъдат използвани по време на обслужването на пътници.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4139