EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вече са факт копията на iPad

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вече са факт копията на iPad

mail13:19 | 11.03.2010прегледи 891 коментарикоментари 0


Китайските компании започнаха производството на електронни устройства, чиито външен вид напомня новия продукт на Apple - таблет компютъра iPad, предаде ИТАР-ТАСС.
Оригиналният iPad ще бъде пуснат в продажба в САЩ и Великобритания през април, но британски медии днес съобщиха, че в Китай вече се продават негови "клонинги".
През януари ръководителят на Apple Стив Джобс представи в Сан Франциско новото устройство. Тъй като обаче iPad д все още не е пуснат в продажба, то приликата на китайските продукти с оригинала очевидно се ограничава до наподобяване на външния вид, отбелязва ИТАР-ТАСС.
За разлика от компютъра на Apple, устройствата на китайските "майстори" работят с операционната система Windows 7 на Microsoft.  
Apple засега не е съобщила дали ще продава продукта си на китайския пазар. По този начин местните производители се опитват да отговорят на потенциалното търсене и да заемат пазарната ниша, която може да остане свободна.   
Китайската промишленост много бързо усвоява чуждестранните технологични разработки и пуска на пазара копия на известни електронни продукти като мобилния телефон iPhone на Apple. Обикновено "клонингите" се отличават с по-ниско качество от оригинала. Външната прилика обаче понякога е толкова голяма,
че потребителите носят счупени смартфони и други устройства във фирмените гаранционни сервизи, настоявайки за гаранционен ремонт, допълва агенцията.  



Тагове: iPad, пазар, копия, Apple
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046