EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ветеринари затвориха нелегален цех за колбаси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ветеринари затвориха нелегален цех за колбаси

mail16:50 | 04.01.2010прегледи 967 коментарикоментари 0


Инспектори от дирекция „Столичен ветеринарно-санитарен контрол” на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) затвориха нелегален обект за производство на месни продукти в ж.к. „Гевгелийски” в София. Проверката бе извършена по сигнал на 30 декември 2009 г.
Проверяващите инспектори констатираха, че в бивш ресторант се е извършвала нерегламентирана производствена дейност при изключително лоши хигиенни условия. В две помещения е било разположено оборудване за производство на месни заготовки. В предверието на обекта е била монтирана хладилна камера за съхранение на продуктите от животински произход.
При проверката инспекторите откриха и задържаха 615 кг. готови месни заготовки и суровини, от които 80 кг. плешка, 80 кг. свински джолан, 80 кг. свински обрезки, 30 кг, сланина, 200 кг. свински крака, 45 кг. мляно месо и 100 кг. кебапчета и кюфтета. Документи за произход бяха представени само за наличните суровини. Иззетите продукти ще бъдат унищожени в екарисаж. В обекта бяха открити документи и етикети на регистрирано в НВМС месопреработвателно предприятие. Изяснява се дали продуктите са достигнали до търговската мрежа.
Съгласно чл.42 от Закона за храните на лицето, извършващо производствена дейност в момента на проверката, бе съставен акт за установено административно нарушение, санкцията за което на стойност между 2000 и 4500 лв. Случаят е предаден на Икономическа полиция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg