EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Вестниците днес: Цената на хляба + 5 ст.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вестниците днес: Цената на хляба + 5 ст.

mail08:37 | 02.07.2014прегледи 1666 коментарикоментари 0


Хлябът ще поскъпне с 5 стотинки за брой заради по-високите цени на тока. Поскъпват също и закуските, пише Труд.

Вместо да балансират системата, новите цени на електроенергията ще доведат до пълен хаос в икономиката. За да няма шоково поскъпване за бита и да бъде удържан тока в рамките на 2%, регулаторът натовари допълнително бизнеса, работодателите, производителите на ток и ЕРП-тата, посочва по темата вестник Сега.

Икономисти и юристи се обявиха срещу предложението на БНБ за нови текстове в Наказателния кодекс, които предвиждат затвор дори само за критики на банки. Според тях те са опасни, защото ще доведат до цензура в медиите, отбелязва в друга статия вестникът.

Държавата ще може да оказва помощ на малките и средните предприятия в размер до 7 милиона и половина евро за инвестиционен проект, без предварително да иска одобрение от Брюксел. Това предвижда нов регламент на Европейския съюз, който влиза в сила от вчера, съобщава вестник Стандарт.

Разривът в управлението на европейските фондове за селско стопанство е на своя връх. Във вторник министър Димитър Греков втвърди тона към фонд "Земеделие" и за втори път в последните седмици обяви че ще поиска оставки. Реално сблъсъкът е по-едър - от една страна е ДПС, а от друга БСП, обяснява създалата се ситуация Капитал дейли.

Столичната община обмисля да въведе контролиран достъп до спирките на ремонтираното трасе по булевард "България". Той ще се осъществява подобно на метрото, където не може да се стигне до перона, без валидиране на картата или билета на металната преграда, съобщава Новинар.

Истинска драма се разигра в ромската "Гъбена махала" на варненския квартал "Владислав Варненчик", след като багери влязоха и започнаха събарянето на 39 незаконни постройки в гетото, посочва Монитор.

Дипломи на килограм се продават в Интернет. Цените им вървят от 800 до 1500 лева, а търговията ще популяризира в сайтовете за търсене и предлагане на работа, пише Телеграф.

Хонорарът на автор, участвал с написването на един учебник, е 136 хиляди лева, съобщи просветния министър Анелия Клисарова. В момента министерството одобрява до три учебника за всеки предмет и всеки клас, посочва по темата Дума.

Равнището на младежка безработица в България е по-високо от средното за Европейския съюз - 24,6%, но се наблюдава положителна тенденция на понижение. В общността през май младежката безработица е била 22,2 на сто, отбелязва вестник Земя, като цитира данни на Евростат.

МВР е най-големият работодател, това стана ясно след като щатът на министерството бе обявен официално. Според новия устройствен правилник ведомството има точно 52 900 полицаи и служители, пише 24 часа. /БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg