EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вестници: Водещи теми и заглавия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вестници: Водещи теми и заглавия

mail07:52 | 27.11.2014прегледи 1029 коментарикоментари 0


"Скандали за постове тресат и реформаторите", е водещото заглавие на вестник "Преса" с допълнението, че постът областен управител на София взриви коалицията. В коментара си за днешния брой, Валерия Велева пише: "Противно и отблъскващо е поведението на патриотите и реформаторите, откакто се докопаха до софрата на властта. Основната им битка е за постове."

"Дума" също коментира проблемите сред управляващите във водещото си заглавие - "Нов скандал с човек на Исмаилов тресе властта".

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов заявява пред вестник "Сега": "Няма да се поддам на натиск заради измислици", ще си търси правата в съда по повод обвиненията на Патриотичния фронт към него и партията, от която е излъчен.

Няколко от днешните централни издания отделят място на параметрите за бюджета за догодина.

Според "Капитал дейли", в него има дефицит и още дългове.

"Сега" пише: "България ще има рекорден дълг и голям дефицит догодина".

"Труд" информира: "С 4 месеца увеличават пенсионната възраст", пенсионната ваканция за миньори, военни и полицаи продължава.

"24 часа" акцентира на поправките в бюджета, засягащи вложителите в КТБ със заглавието: "Подстригаха прихващанията", поправката прави цесиите незаконни.

"Доходите замръзват", съобщава "Земя".

Другата обща тема за днешните вестници е разполагането на американска военна техника в Източна Европа.

Според "Монитор", стоварват 150 машини в региона, въпреки че от Министреството на обраната са заявили, че няма официално запитване за разполагане на военна техника у нас.

Американски танкове ще ни пазят от Русия, според "Стандарт", те ще са в базата в Ново село, край Сливен.

На първа страница "Новинар" пише за 50 хиляди детонатора, изнесени от взривилия се завод в Горни Лом. Устройствата били изнасяни постепенно от 35-годишен мъж от селото.

Депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата казва за "Труд", че лустрацията е постижима в този парламент.

Президентът от 1990-а година до 97-ма година Желю Желев разкрива, в интервю за "24 часа", "САЩ натискаха изборите за Велико Народно събрание да са през юни 90-та". За бившия лидер на ДСБ Иван Костов Желев казва: "...един себичен човек, който трудно става за обща работа".

Доц. Катя Тодорова от плевенската болница алармира, че една трета от учениците у нас са с наднормено тегло, застрашаващо здравето им. Специалистът по хранене, проф. Донка Байкова, припомня в интервю за "Новинар", че след 15-и декември влиза в сила разпоредбата, изискваща абсолютно всички съставки на храните да се изписват на етикета.

В "Дума" е поместено интервю със световноизвестния кинорежисьор и актьор Никита Михалков за новия му филм "Слънчев удар". "Светът иска да станем разбираеми, а ние искаме да бъдем разбрани, а това са напълно противоположни неща", казва Михалков за така наречената руска душевност./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg