EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Версии за катастрофата на руския самолет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Версии за катастрофата на руския самолет

mail09:18 | 27.12.2016прегледи 5511 коментарикоментари 0


Версията, свързана с попадане на чуждо тяло в двигателя на самолета Ту-154 на руското министерство на отбраната е приоритетна за разследващите трагедията, в която загинаха 92 души, предаде ТАСС, като се позова на източник от руските силови структури.
Проверяват се и версии като грешка при пилотирането на машината и техническа неизправност, възникнала на борда, добави източникът.
Вчера беше съобщено и за четвърта версия - некачествено гориво, с което е презаредила машината в Сочи на път от Москва за Латакия в Сирия.
Същевременно намерената черна кутия на самолета бе извадена от водата и натоварена на самолет, който ще я откара до Москва за анализ.
Става дума за черната кутия, в която се записват данните за параметрите на полета.

Водолази намериха една от черните кутии на разбилия се в Черно море руски самолет, предаде ТАСС, като се позова на източник от силовите структури.
"При издирвателните работи под кабината на самолета беше намерена една черна кутия. Скоро тя ще бъде извадена от водата", каза източникът.
По думите му в опашната част на самолета има още две черни кутии, които засега не са открити.
Източник от спасителните служби каза, че в района на катастрофата са намерени телата на трима загинали.
"През нощта в хода на издирвателните работи бяха открити телата на трима загинали и множество останки", каза той.

В издирвателните и спасителни операции след катастрофата край Сочи участват 3500 души, които работят на смени, съобщи по-рано руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.
В операцията са се включили и седем плавателни съда от руския Черноморски флот, включително катерът "Суворовец", който има хидролокатор за страничен обзор, както и фрегатата "Адмирал Григорович" със специализиран хеликоптер Ка-27 и седем водолази на борда. Към района на операцията се приближава спасителният кораб "Епрон" на Черноморския флот, който разполага с 16 водолази и управляван дистанционно подводен апарат "Тайгер". Очаква се в най-скоро време в района да пристигнат и два обитаеми дълбоководни апарата на Руското географско дружество - C-Quester и C-Explorer.
С това общият брой на участващите в операцията достигна 39 кораба и катера, 135 специалисти водолази и 7 дълбоководни апарата, подчертава руското министерство на отбраната.
Руският транспортен министър Максим Соколов, който ръководи комисията за разследване на катастрофата на самолета, призова за разширяване на обхвата на търсенето.
Версията за терористичен атентат не е сред основните при разследването, заяви министърът. Според него не е необходимо засилване на мерките за сигурност на руските летища. По думите му посоката на течението на мястото на катастрофата е към райони извън границите на Русия и е възможно част от отломките да излязат от руски води.
Соколов добави, че е разговарял снощи с абхазкия премиер и Абхазия е готова да съдейства на издирвателната операция.
Тази сутрин около 30 абхазки спасители от Министерството на извънредните ситуации на Абхазия се включиха в издирването на останки от Ту-154 в залива Гагри заедно с два спасителни катера "Индиго". Едновременно продължава претърсването на бреговата зона. Вчера заради бурята е било невъзможно катерите да излязат в морето, но днес морето е по-спокойно - около три бала вълнение.


Още по темата:

Самолет Ту-154 изчезна от радарите в 05:40 московско време (04:40 българско време) скоро след излитането си от Сочи. На борда на самолета е имало военнослужещи, представители на медии, сред които сътрудници на Първи канал и на телевизионния канал "Звезда", а също музиканти от ансамбъла "Александров", които е трябвало да поздравят за Новата година авиогрупата на руските Въздушно-космически сили в авиобазата Хмеймим в Сирия. В самолета е имало общо 84 пътници и 8 души екипаж. Според данни на министерството на отбраната на Русия отломки от Ту-154 са намерени на 1,5 км от брега в района на Сочи на дълбочина 50-70 метра. Междувременно са открити са телата на четирима души, загинали при катастрофата на самолета Ту-154 на руското министерството на отбраната в Черно море край Сочи, съобщи ТАСС. Самолетът Ту-154 е произведен през 1983 г. и е бил ремонтиран през декември 2014 г., управлявал го е опитният летец първи клас Роман Волков, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната.
Трима журналисти от руския Первий канал са били на борда на падналия в Черно море самолет на руското Министерство на отбраната, съобщи говорителят на държавната медия Лариса Кримова.
„Кореспондентът Дмитрий Рунков, операторът Вадим Денисов и Александър Сойдов - звукооператор в Первий канал, са били на борда на самолета“, каза тя. Снимачният екип е бил дежурен. „Винаги остава по една група на дежурство. Това беше внезапно, непланирано повикване“, съобщава източник.
Освен това от спасителните служби съобщиха, което после бе потвърдено от медията, че снимачен екип на телевизия „Звезда“ също е бил в самолета. „В списъка на пътниците фигурират трима души, записани като членове на редакцията на телевизия „Звезда“. Това е снимачен екип“, казва източникът.
Причината за катастрофата на самолет Ту-154 на Министерство на отбраната на Русия може да е била или техническа повреда, или грешка в пилотирането, версията за атентат се изключва, смята председателят на комисията по отбрана и сигурност.

Президентът на Русия Владимир Путин е възложил на премиера Дмитрий Медведев да сформира и оглави държавна комисия по разследването на катастрофата, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1954