EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Вероятно е Италия да бъде изключена от Г - 8

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вероятно е Италия да бъде изключена от Г - 8

mail20:24 | 07.07.2009прегледи 586 коментарикоментари 0


Хаосът в подготовката на предстоящата среща на Г- 8 в италианския град Акуила предизвиква сериозно недоволство сред членовете на група, които дори обмислят възможността за изключване на Италия от групата на осемте, съобщава днес британският вестник Guardian.
Неформално дори се обсъжда вероятността за преместване на срещата в съседна Испания, която има по- висок доход на глава от населението, и която осигурява по- висок процент от БВП за международна помощ.
В последните няколко седмици преди срещата е отсъствала всякаква организационна инициатива от страна на Италия по ключови въпроси и дори се е стигнало дотам, че да бъде потърсена помощ за това от американската администрация, припомня още Guardian .
Вашингтон е бил принуден да организира телефонна конференция, на която ръководителите на делегациите на страните от Г- 8 предварително да обсъдят основните цели на срещата.
„ Организирането на телефонна конференция за други страни е безпрецедентно. Нищо не е организирано” – коментира източник от правителството на една от страните участнички. „Г- 8 е клуб, а членуването в клуб предполага и спазването на определени задължения. Италия не го прави” – допълва още европейският чиновник, цитиран от Guardian.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg