EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Вероятен недостиг на ток в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Вероятен недостиг на ток в Гърция

mail10:35 | 28.11.2017прегледи 9067 коментарикоментари 0


Националната електрическа компания на Гърция предупреждава за възможността страната да изпадне в енергийна криза, както през декември миналата година, когато голямото потребление предизвика остър недостиг на електроенергия, съобщават гръцките електронни издания, цитирани от БТА.

За да няма изненади и тази зима, компанията е набелязала мерки с цел да бъде избегната нова енергийна криза, отбелязва Нюз.ин.

Студът, който миналата година скова Европа през декември и през януари 2017 г., доведе до увеличено потребление на ток от водноелектрическите централи и създаде сериозен недостиг на електроенергия.

Тази година водата в гръцките язовири се оценява като рекордно ниска, като експерти изказват опасения, че ако потреблението на електричество нарасне тази зима, както миналата година, то няма да може да бъде компенсирано от водноелектрическите централи.

На енергиен форум в Атина шефът на енергийния оператор Никос Булаксис предупредил, че подобни проблеми с недостига на вода в момента имат и съседните страни и че при нужда са малки надеждите от тях да бъде доставена електроенергия.

Той пояснява, че с оглед на възможна криза електрическата компания планира да достави втечнен газ, с който да бъде захранен терминалът в Ревитуса за критичните месеци януари и декември, за когато се очакват студени дни.

В. "Та неа" информира за това как е най-добре да се пести енергия и да се отопляват различните жилища с оглед на идващата зима.

Вестникът отбелязва, че през април ще бъде готов и новият национален план за пазара на енергия в Гърция.


Тагове: ток, Гърция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161